h1

Racing och utveckling inom Astra Zeneca

juni 5, 2009

Idag är det kval för STCC racet på Bananpiren i Göteborg. I samband med starten av evenemanget anordnades en konferens med rubriken ”Fordonsutveckling med miljö som drivkraft”. Spännande och roligt att även racing blir miljöanpassat. Det visar på att miljöfrågan har kommit långt, kanske därför som den är hetast inför EU-valet på söndag! Jag kan varmt rekommendera alla er som har möjlighet att gå och se racingen mitt i Göteborg imorgon lördag, en upplevelse utöver det vanliga.

En upplevelse var det även att se Astra Zeneca som satsar stort i sin verksamhet i Mölndal. Idag invigde man sin nya produktionsenhet för läkemedel avsett för klinisk prövning. Totalt har investeringen gått på några hundra miljoner. Höglagret med automatik och ett hypermodernt brandsäkerhetssystem kan ta hand om hela koncernens produkter inom området. Det visar att Astra Zeneca satsar och tror på verksamheten i Västsverige. En positiv nyhet i dessa dystra tider.  

Det statliga företaget Fouriertransform AB, som skall investera 3 miljarder i fordonsutveckling för långsiktigt hållbara fordon,  har tillsatt en styrelse. Nu skall man anställa en vd och övrig personal. Bolaget måste läggas i Göteborgsområdet, men känslan är att det hamnar i Stockholm. Det vore lika dumt som att lägga en verksamhet som skall stötta den svenska rennäringen,  i Visby!! Här behövs alla krafter för att lokaliseringen blir Västsverige!

3 kommentarer

 1. Hej Johan !

  Hemma igen efter en vecka i Asien. Här hemma uppmanas vi att gå och rösta – där borta kunde jag inte läsa din blogg. WordPress mfl internet-siter är blockerade, sannolikt då man är rädd för det vi med grundlag skyddat här hemma – yttrandefriheten.

  Nåväl – en sak står klar – den tillväxt och storleken på den framtida marknaden där borta baserat på de hundratals miljoner människor som ytterligare skall in i medlklassen genom flytten från landsbygd till städer, med tillhörande industrialisering som pågår, och utbildning av unga inom universitet och högskolor – leder till frågan – vad händer med oss här borta om 10-20 år ?

  Läste också i en tidning på flyget hem igen att man skall vara försiktig med vad man skriver i sin blogg – visumet kan sitta löst i annat fall.

  Ser att du stadigt hittar allt fler läsare till din blogg ! Kul.

  (Glöm inte Svd och DN…..)

  🙂

  Allt gott & trevlig helg / T


 2. Hej Johan,

  Vi sågs på mässen på I15 i Borås för ett tag sedan!
  Läser din blogg med intresse.
  Tror också att jag känner den som lämnade föregående kommentar…
  Läste om Astras nya fabrik på http://www.interesting.org igår! Teo Härén var ju en av invigningstalarna. Bröderna Häréns idéer om idéer, krativitet och framtidsfrågor är fashinerande. Kan rekommenderas om du inte redan stött på det.
  Thomas


 3. Halloj Thomas – kul att du också hittat hit !

  🙂Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: