h1

Koenigsegg?

juni 11, 2009

Eftermiddagens nyhet om att Koenigsegg köper Saab var onekligen oväntad. I dagsläget är det svårt att kommentera händelsen. Jag avstår från att såga lösningen, som en del andra ”förståsigpåare” väljer att göra, bl a motorjournalister. Har lärt mig att utveckling kan genomgå tre faser enligt den tyska filosofen Schopenhauer som levde 1788-1860:

“All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.”

Vill däremot gratulera STORT de 18 jurister som idag blev Sveriges första  medlare, utbildade och examinerade i Sverige av Handelskammaren, genom det engelska företaget Cedr. Medling är ett betydligt enklare och billigare sätt för företag att lösa tvister. Tidigare har skiljedom varit vanligt, men denna process är både kostsam och tidskrävande. Vi kommer se medling som ett allt vanligare sätt för näringslivets parter att lösa konflikter framöver. Kul att vi i  Göteborg är först med denna utbildning. Det borgar för besparingar hos det västsvenska näringslivet!

Ytterligare ett grattis till Vägverket som äntligen beslutade om den sista motorvägsetappen genom Bohuslän. Genom en ny dragning kommer man kunna bygga en fyrfältsväg genom det känsliga världsarvsområdet vid Tanumshede.

Verkar vara mycket stolpe in just nu. Hoppas att det även gäller Saab!

One comment

  1. […] slåss man för den, och där den är etablerad, bryr man sig inte längre så mycket om den ? Saab står inför en oviss framtid (Johans blogg), men kanske kan ändå räddas av Norska […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: