h1

Vindkraftfabriken

juni 17, 2009

Vi startar upp ett projekt som skall försöka samla de olika krafterna i Västsverige inom området vindkrafttillverkning. Tanken är att skapa en finansiell plattform för det finansiella på 100-200 miljoner kronor. Detta genom att bjuda in de som är intresserade. Dels av att satsa i början, men även följa med då verksamheten växer. Kortsiktighet fungerar inte i detta sammanhanget.  Hitta en tillverkare som kan tänkas vara intresserad av att ha licenstillverkning i Sverige. Metodiken som arbetas fram skall kunna användas inom andra områden där uppstarten är kritisk. Personer med kunskap från entrepenörskap och bankfinansiering skall vara verksamma i projektet. Finansiering sker via Västra Götalandsregionen.

Det skall bli spännande att följa!

Mottot ”från ord till handling”, känns riktigt bra!

2 kommentarer

  1. Önskar dig och din familj en Glad Midsommar / Timo Söderlund


  2. Projektering inom vindkraft!

    I Varberg finns ett affärsnätverk, EMC (Energi & Miljö Centrum) som kan vara värdefullt att kontakta om man har planer inom vindkraft och söker samarbetspartners!

    Jag jobbar sedan årsskiftet som projektledare för Folkuniversitetet i Varberg och ansvarar där för en 2-årig KY-utbildning Energitekniker med inriktning vindkraft (se campus.varberg.se). Första årskullen vindkrafttekniker går ut juni 2010. Årets utbildningsstart sker i augusti och vi har just skickat ut antagningsbesked till de 30 (av 300) som kommit in!

    I november startar FU en ettårig Yrkeshögskoleutbildning i Projektering inom vindkraft. Den är inte utannonserad ännu men det går bra att skicka en intresseanmälan till ulrika.hynell@folkuniversitetet.se Lämpligt med yrkeserfarenhet från energi/miljö/ekonomi t ex ingenjör, agronom, miljövetare, energiekonom etc.

    Sommarhälsningar Ulrika HynellKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: