h1

Volvos värde varar

augusti 15, 2009

Intressant med de spekulationer som har kommit upp om ett svenskt konsortium som vill köpa ut Volvo Personvagnar från Ford. Initiativtagare är tjänstemannafacket som har försökt hitta finansiärer som är intresserade av att gå med. Ett  personalägt Volvo blir ett starkt företag i framtiden om det hela går i lås. Märk väl att personalen får en relativt liten del av ett ägande. Volvo har på kort tid lyckats ställa om sitt utbud av modeller så att de klarar dagens miljökrav på ett imponerande sätt. Samarbetet med Vattenfall ser spännande ut för att ta fram en elhybridmodell. Intressant strategi för Vattenfall att ge sig in i fordonsbranschen, ser mer framtidsorienterat ut än kolkraftverken i Tyskland och Polen.

Jag träffade Roger Holtback före semestern och då nämnde han givetvis ingenting om det som nu spekuleras om i media, men jag kan konstatera att det var en mycket trevlig bekantskap. En person med stor erfarenhet, klokskap och dessutom ödmjukhet. Låt oss hoppas att ryktet är riktigt och önska Roger och övriga involverade lycka till. Jag är övertygad om att de flesta hellre ser ett svenskt ägande än ett kinesiskt för ett företag som är det svenskaste vi har…haft, innan Ford-tiden.

Stephen Odell är en omtyckt vd och är nog helt rätt person för Volvo i detta läget. I September kommer Stephen till Handelskammaren, då finns det möjlighet att ställa frågor om framtiden!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: