h1

Einstein vs Barbie

augusti 26, 2009

Läste att det i Storbrittanien har blivit en stor efterfrågan på intellektuella actionfigurer, som Einstein och van Gogh, i leksaksbutikerna. Detta har blivit så populärt att de lär ha utklassat Barbie-dockorna i populäritet. En mycket intressant trend som skulle vara intressant att analysera. Vad ligger bakom efterfrågan?

Handelskammaren arbetar med att intressera ungdomar för näringslivet och hela dess bredd. Varje år genomför vi undersökningar om ungdomars attityder. Vi ser av dessa attityder att innovatörskap, entrepenörskap och affärsmannaskap är tre områden som behöver lyftas av oss vuxna. Visa på dess möjligheter och att det finns ett stort behov i framtiden. Uttala att det är minst lika häftigt att vara entrepenör som att komma till finalen i TV-showen Idol.

Ett stort steg är att det finns nya dockor på marknaden som gör att intresset startar i unga år. Vem vet, detta kanske är en viktig del i att stärka en region på sikt, ge unga människor nya förebilder och skapa intresse för entrepenörskap. Vi kanske ska ge våra barn dockor av Ingvar Kamprad, Bert-Inge Hogsved, Folke Patriksson och Torsten Jansson!?

Blev intervjuad av Aktuellt/Rapport idag för att kommentera konjunkturen. Svårtolkat då det inte ser lika ut inom alla branscher. Glädjande att vissa branscher inte märker av någon nedgång, andra har planat ut medan några fortfarande har det mycket svårt. Någon allmän vändning kommer inte förrens sent 2010 är mitt eget tips, tyvärr!

One comment

  1. Det viktiga är väl att frigöra människors kreativitet, fantasi och vilja till förändringar. Om detta är inom teknik, medicin, konst & kultur eller annan verksamhet är kanske inte högsta prioritet. Barn och unga har fortfarande energi, nyfikenhet och respektlöshet där andra ger upp för alla problem dom ser. Vi borde kanske ta tillvara på den här naturkraften, vårda den. Det handlar om att skapa i mänsklighetens tjänst. Debatten som nu förs handlar mest om ”vinster”, ”bonusar”, ”rättvisa”, och ”klyftor”. Det känns som om vi har kommit till vägs ände där. Ingenting fördelar ett samhälles välstånd bättre än om människor har jobb och kan få arbeta med det dom är intresserade av.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: