h1

Forsman&Bodenfors nr1 i landet

september 18, 2009

Imorse träffade jag Erik Sollenberg, vd på Forsman&Bodenfors. Vi träffades i ”apelsinen”, deras kontor som har orange inredning från golv till tak och mycket ljus, allt för att öka kreativiteten. Det verkar ha givit resultat då de är den främsta reklambyrån i landet och har varit det de senaste åren. Dessutom utsedda till top 5 i världen. Extra roligt och viktigt att de finns i Göteborg.

Vi samtalade en hel del om den goda staden, som en del i den framtida infrastrukturen. Det behövs en radikal stadsutveckling i Göteborg. Något för oss västsvenskar och göteborgare att vara stolta över. Det saknas en vision för staden och politiskt befinner vi oss i ett vaccum. Någon har sagt att senast vi västsvenskar var stolta var 1995 då friidrotts VM arrangerades, kanske ligger det något i detta. Vi behöver något nytt, speciellt i den tid där vi nu befinner oss. Olika branscher kommer och går, men staden består!

Vi har tidigare diskuterat dessa frågor inom handelskammaren och det är viktigt för en region att attrahera människor, den goda livsmiljön, kultur, kriminalitet, skola, omsorg och mycket mer ryms i detta. I eftermiddags hade vi brain storming möte om vår framtida profil. Kanske är det just den attraktiva hållbara staden som skulle vara en fråga för handelskammaren att driva. Dessutom något som kan realiseras. Akademin har passande precis fått ett stort forskningsanslag inom området Urban Futures, den hållbara staden. Från ord till handling!

För egen del blir det premiär på filmen”Flickan som lekte med elden” ikväll. Bra början på helgen, att bekanta sig mer med Lisbeth Salander. Hon som var min räddning den regniga sommaren för två år sedan!

2 kommentarer

  1. Det handlar om att skapa möjligheter. Att ge människor möjligheter att uppnå sina drömmar, vad dessa drömmar än må vara – en speciell utbildning, ett drömjobb, skaffa en egen bostad, starta en verksamhet och utveckla produkter som kan förändra världen… Ingenting kommer gratis. Ingen kommer att ge en en utbildning, den får man tillägna sig själv genom svett och tårar, men man skall få chansen. Och man skall inte bara få en chans. Man skall tillåtas att misslyckas och sedan skall man få chansen igen. Man skall bli bedömd efter vad man har lärt sig och hur man tillämpar det man har lärt sig. Livet kan aldrig gå ut på att alla skall köra en BMW. Livet går ut på att upptäcka sina egna drömmar och sedan ha möjlighet att uppnå dom, vilka dessa drömmar än är.


  2. Hej Jan!

    Ja du har rätt! Förhoppningsvis kan handelskammaren ge våra ungdomar något att drömma om. Innovatörskap, entrepenörskap är några områden, alternativt att hitta några ”idoler” som har gjort något spännande i näringslivet. Det blir lätt många besvikna när drömmarna om att komma till final i Idol inte slår in…..JohanKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: