h1

Riksdagsråd i Stockholm

september 30, 2009

Hade riksdagsråd med representanter från de olika partierna idag i Stockholm. Samtliga från Västsverige. Intressant att diskutera vstsvenska frågor. Gav en sammanfattning av de rapporter som vi kommer lansera under oktober månad. Bland annat vår makt-rapport, där vi analyserar antalet västsvenskar i olika statliga styrelser, allt från partier, utskott, myndigheter till bolag. Tyvärr är den västsvenska representationen  låg, mycket låg. Det vi kan göra är att vara duktigare på att föreslå lämpliga kandidater till de som nominerar styrelser, vi kan hjälpa till med utbildning inom styrelsearbete och vi kan förbättra nätverken som arbetar för Västsverige. Samtidigt ser vi att det finns god representation i de bolag som finns i Västsverige. Det gör att vi ska arbeta för att fler statliga bolag och myndigheter förläggs till vår region. Inte av rättviseskäl, utan för att vi har de bästa förutsättningarna, t ex verksamheter som har koppling till verkstadsindustri, fordon, transporter, logistik, media, entrepenörskap, sjöfart, hav/fiske och handel.

Reflekterar även över att flera politiker uttalar sig säkert om vissa frågor och använder fakta som är långt ifrån riktiga. Känns som om viss utbildning vore på sin plats.

Jag träffade även Bo Normark från Power Circle, tidigare ABB och ledamot av Energimyndighetens grupp som hanterar ansökningar för finansiering inom energiområdet. Det var en mycket insatt person som har många intressanta tankar och idéer.  Vi var överens om att Västsverige har goda förutsättningar i framtiden för att knyta samman energi, fordon och hus/byggnader. Gamla gränser kommer suddas ut och nya konstellationer uppstår. Spännande tid!!!

2 kommentarer

  1. Vi är väldigt koncentrerade på att skydda våra ”bananer”. Vi är så fokuserade på att hålla koll på att ingen stjäl våra ”bananer”, att vi inte ser möjligheterna när dom kommer. Den här bristen på öppenhet kostar oss mycket. När resurserna är få och befordringarna sällsynta, så lägger vi mycket kraft på att bevaka det vi har och på att inte släppa fram någon annan. Det som skiljer en CEO i Silicon Valley från en CEO i Svedala, är bland annat förmågan att se möjligheterna – i allt. I Sverige ignorerar vi konkurrenter, och när inte det går så samarbetar dom stora för att slå ihjäl dom små. En bra idé i Sverige kan ligga i den publika domänen tills den ruttnar. I USA tar det mindre än 5 minuter innan någon har implementerat den. Kultur eller mindset? Vi gör det i alla fall väldigt svårt för oss själva.


    • Hej Jan!

      Tack för din reflektion. Det var just med tanke på det du skriver, som jag tycker att kopplingen mellan hus/byggnader, el/elhybridfordon och energi blir en spännande möjlighet för framtiden. En ny möjlighet som vi måste hugga på. Kanske inte på 5 minuter, men snabbt, annars är chansen förbi. Från ord till handling.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: