h1

Havsmiljöverket kan bli hafsverket!

oktober 1, 2009

Regeringen har bestämt att Fiskeriverket, för övrigt den enda myndigheten som ligger i Göteborg, skall förändras. Man skall slå samman flera instanser som arbetar med hav, vatten, fiske och övervakning. Det är en intressant och välkommen åtgärd. Men utredningstiden skall göras på rekordtid och ännu har ingen utredare utsetts. Det innebär att det inte kommer att bli en bra utrednig som ska ligga till grund för en viktig fråga. Jag förutsätter att den nya myndigheten kommer ligga i Göteborg, men det är långt ifrån säkert. Dags att de Västsvenska rösterna gemensamt höjs för att påtala vikten av placeringen på västkusten!

Fick en tanke av att framtidens fordonsindustri kommer ha nära koppling till energisektorn. Vattenfall genererar ca 75 miljarder kr i vinst varje år. Någon procent av den vinsten skulle kunna räcka för att skapa ett kompetenscentrum för el och elhybridfordon i Västsverige, som skulle kunna gynna både Saab och Volvo. Det skulle kunna bli så bra att de svenska tillverkarna skulle vara världsledande. Lägg till de nya forskningsresultaten från Uppsala Universitet inom området cellulosabaserade batterier, så har Sverige en unik ställning i världen. Helt plötsligt har ägarfrågan för de svenska biltillverkarna kommit i en helt ny dager! De här möjligheterna måste stanna i landet!

One comment

  1. Vi behöver inse vikten av ekosystemet. När jag pratar ekosystem menar jag inte ur ett miljöperspektiv, utan alla dom små och medelstora aktörer som borde finnas och kan frodas runt dom riktigt stora företagen i Sverige. Ekosystemet består av allt från journalister och bloggar, till företag som utvecklar tjänster och produkter som ett komplement till dom stora. En del av ekosystemet är underleverantörer och andra levererar tjänster och produkter mer självständigt. I USA värnar företag som Apple, Google och Microsoft sina ekosystem. Man till och med hjälper till med marknadsföring av deras produkter. I Sverige tvingas vi ha stora marknadsföringsavdelningar för att vi saknar dessa ekosystem. Vi ligger efter i Sverige när det gäller företags relationer med marknaden. Här debatterar vi OM det är okay att hålla på med sociala medier på arbetstid. I USA debatterar man HUR man skall använda sociala medier för sin marknadsföring och rekrytering.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: