h1

Nya företag nya möjligheter

februari 9, 2010

Idag hade jag ett bra möte med Volvo Personvagnar om framtiden. Roligt och inressant att höra om deras framtidsplaner inom miljö och säkerhet, som är två av kärnvärdena för Volvo. Speciellt satsningen på el och plug in hybrider är spännande. Även Saab har 100 ellbilar på gång och Nimbus sin elbåt. Vore nog läge för ett utvecklingscentrum för el och elhybriddrift i Västsverige! Om vi dessutom får en rejäl satsning på säkerhetsfrågorna, vilket regeringen skulle kunna deltaga i så har vi en unik möjlighet för svenska tillverkare av fordon och komponenter, samtidigt som vi uppfyller mål inom miljö och säkerhet som regeringen uttalat.

På scen, Jonna och Johan

Nu ikväll var det ett spännande arrangemang av Rektorsakademin, kring förebilder och föregångare. Det kom ca 150 personer till Stadsmuséet. Jag var med i  panelen tillsammans med  Klara Zimmergren och Johannes, ung entrepenör som precis gått ur gymnasiet och satsat på sin idé om att ha personliga skolscheman i elevernas mobiltelefoner. Företaget heter Mobil Mobil och Johannes berättar att de har haft stora problem att få nyföretagarstöd då man måste vara 26 år!!!??? Ett annat spännande företag som jag fick information om under mingelstunden var NetClean. Göteborgsföretaget som är under stark tillväxt, är världsledande och tillverkar program och tjänster för att bekämpa barnpornografi på nätet. Kan det bli bättre? Underbart med dessa nya företag som kommer upp och nyanställer. Jag kommer lära mig mer om Mobil Mobil och NetClean, gör du det också!

4 kommentarer

 1. Ett litet tips för din blogg är att lägga in en sökfunktion. Jag försökte hitta inlägget om Johannes Karlsson och Mobil Mobil (omnämnd i dagens nyhetsbrev) utan framgång och då hade en sökfunktion underlättat. Och varför inte ett moln för att synliggöra inläggens taggar på ett tydligt sätt?


  • Hej Rickard!

   Tack för dina tips. Tagg-moln samt sökfunktion fins nu tillgängligt. Än en gång bevisas sanningen att det är i dialog med sina kunder/läsare som utveckling sker.

   Som redaktör för nyhetsbrevet gläder jag mig lite extra åt att du uppenbarligen är en läsare.
   Du glömmer väl inte att du också kan vara en nyhetstipsare? Ring mig om du har uppslag.

   Vänliga hälsningar
   Anna Werner


 2. Tack för tipset. Jag tar till mig detta och ska be mina kollegor hjälpa till med förändringar.

  Johan


 3. jag blev så nyfiken på företaget Mobil Mobil och hittade snabbt denna artikel,bifogar länk här: http://www.mobilframtid.se/nyheter/Deras-tjanst-ger-eleverna-schemat-i-mobilen-1.249040.html

  ha en bra dag, o tack för en intressant blogg!

  Mvh
  SivKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: