h1

Västsverige behöver talanger och kapital

februari 10, 2010

Idag hade vi inspirationsmöte med Stefan Lindholm, Industrifonden i Göteborg. Han gav ett bra inspirationstal till våra Next & Now nätverkare. Han talade om att vi behöver fler entrepenörer med en släng av ”adhd”, dvs de som vågar satsa samt att vi behöver kapital. Stefan uppmanade alla att fråga sin bank om man tar beslut lokalt, att fråga sin pensionsförvaltare om kapitalet investeras i Västsverige och om man tar besluten lokalt!

Annelie, Lennart, Göran, Janne och Henrik i Älvrummet

Efter lunch hade jag möte med Finn. ´Han repar sig efter operationen i knät. Går under benämningen reservdelsmänniskan, då hela knät är av kompositmaterial…..vi hade bra diskussioner om handelskammarens framtid. Efteråt åkte vi på samrådsmöte med stadens och regionens politiker. Vi diskuterade gemensam profil för Västsverige samt stadsutvecklingen i Göteborg. Här utlovades att handelskammaren och våra medlemmar skulle få vara delaktiga i processen. Från vår sida är det ett krav. Frågan är om inte kommunen måste sälja något eller några av sina kommunala bolag för att kunna finansiera en unik stadsutveckling kring Gullbergsvass, Ringön, Backaplan, Frihamnen och Södra älvstranden. En spännande tid väntar med stor förändring inom staden och infrastrukturen. Hoppas jag får uppleva resultatet i min livstid!

One comment

 1. Det här är min högst personliga reflektion och erfarenheter kring dom utmaningar jag har mött på entreprenörens stig.

  1. Brist på uppmuntran redan från unga år, av föräldrar, kamrater, lärare och chefer. Om man inte vet vad man vill, så gör man som alla andra, d.v.s. söker till ett större industriföretag eller går in i offentlig sektor.

  2. Få förebilder under skoltiden och i arbetslivet.

  3. Nästan ingen ekomiljö att utvecklas i. I ekomiljön får man testa idéer och kan hämta inspiration. Avsaknad av uppmuntran igen.

  4. Mindset. Samhället i stort marknadsför fel idéer på bred front. Här blir det politik, så vi kanske inte skall dra det så långt, men har man fel föreställning om hur man vill leva sitt liv mellan 25-65 så lever man fortfarande i industriepoken snarare än i innovationsepoken.

  5. Brist på kapital för att förverkliga sina idéer. Att sjösätta en ny idé kostar lätt en miljon kronor. Det blir ingen utväxling på det arbete man stoppar in. I Silicon Valley går man från 0 anställda till 3000 på tio år. Det händer inte här.

  6. Strukturen på näringslivet; med få stora företag, inga medelstora företag och en uppsjö småföretag som aldrig växer. Dom stora bryr sig inte om dom små, för att dom inte behöver.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: