h1

Håkan Hellström på scen!

april 12, 2010

Håkan Hellström, vd Castellum

Idag hade vi nöjet av att ha Castellums vd Håkan Hellström på vårt Next & Now möte. Han var noga med att betona att han inte skulle sjunga och att det finns en namne som gör det bättre. Förmodligen en koppling han har fått en hel del gånger genom åren. Håkan är en av få Göteborgsbaserade vd:ar i börsnoterade företag, som återfinns på  Stora Bolags listan. Intressant reflektion då det för några år sedan fanns mångdubbelt fler större bolag på börsen från Göteborg. Hade även nöjet att äta lunch med Håkan och vi diskuterade vikten av att ha en investeringsvilja i Västsverige, det skapas genom ett politiskt klimat och därmed inställning till nya privata aktörer.

Vi hade även möte i vår samrådsgrupp, dvs den grupp där politik och näringsliv samarbetar för en gemensam vision. Vi konstaterar att man i det politiska lägret just nu har fullt fokus på valet. Vi diskuterade bl a stadsutvecklingen, men även möjlighet att skapa attraktivitet genom att utveckla fler småbåtplatser. Något som är högaktuellt i dessa tider. Frågan är om kommunägda bolaget GREFAB’s planer räcker till för det behov som finns. Onekligen är det en unikitet och stark fördel för Västkustkommunerna, som inte riktigt tas tillvara.

One comment

  1. Håller med om att det finns behov av fler båtplatser, men jag tror också att det behövs en översyn av hur marknaden fungerar.

    Få båtar ligger på land under sommaren. Min känsla är att de flesta får en plats när de skaffat en båt, fast i 2:a, 3:e och 4:e hand.

    Min hamn är en av få kommersiella hamnarna i Göteborg. När de tog över och införde ett reverslån som förutsättning för att ha en plats försvann en stor del av andrahandsuthyrningen och jag fick en förstahandsplats på några månader lagom till våren förra året. Motsvarande hamn brevid satte inte ens upp mitt namn i kön för den var full och väldigt få platser blev lediga varje år.

    Givetvis blev det ramaskri bland dem som haft plats där sen 60-talet och ville fortsätta att betala samma låga säsongsavgift. Är prissättningen av båtplatser idag rimlig med tanke på efterfrågan? Min plats kostar 6300 kr/säsong och det anses vara hutlöst dyrt, även av dem som lägger motsvarande summa enbart på bränsle en vacker vårhelg.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: