h1

Lars Ohly är för smarta nät

juni 2, 2010

Idag träffade jag Vänsterpartiets ledare Lars Ohly i Stockholm. Vi presenterade vad handelskammaren gör, vilka planer vi har för framtiden och vad vi förväntar oss av politiken. Med tanke på att vi har flera företag som har specialiserat sig på småskalig energiproduktion så vore det spännande med möjligheten till smarta nät. Det finns denna möjlighet idag. I korthet innebär det att varje enskild privatperson eller företag har möjligheten att producera sin egen el och därmed tillgodoräkna sig detta på elräkningen. Om man producerar mer än vad man förbrukar kan man föra över denna el på det nationella nätet och sälja överskottselen.

Vi är övertygade om att detta skulle bli ett incitament för produktion av mindre vindkraftverk, solceller etc. Möjligheten finns redan i några Europeiska länder och Västsverige har en stor möjlighet att dels starta nya företag och dels få fler arbetstillfällen. Allt inom ett område som i princip hela världen efterfrågar. Lars var med på detta samt hade ett förslag på att avsätta 5 miljarder för att gynna innovatörer och entrepenörer som inte får finansiering via banksystemet. Allt för att starta nya företag och ta tillvara Sveriges industrikunnande.

Avslutade Stockholmsvistelsen med att träffa Anne-Lie Enochsson, Kd. Hon presenterade en del tankar inom sjöfartsområdet och det är intressant för Västsverige. Anne-Lie är ledamot i Trafikutskottet.

Tog tåget hem och jobbade under två timmar, slumrade en liten stund och kom hem i hyfsad tid. Äldsta dottern tyckte att vi skulle ta milspåret i skogen och det kan man ju inte backa på. Härligt att komma ut i naturen och då är man kanske värd ett glas rosé!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: