h1

Stödet till ”Mitt Liv”, känns idag dubbelt bra!

september 20, 2010

För två veckor sedan då jag fyllde år bad jag gratulanterna att sätta in pengar på kontot för projektet ”Mitt Liv”, istället för presenter/blommor till mig. Mitt Liv är ett projekt som stödjer unga invandrarkvinnor att komma ut i näringslivet. Totalt fick man in drygt 20 000 kr. Idag känns det extra bra att ha bidragit till detta viktiga projekts utveckling. Med främlingsfientliga tongångar i politiken måste vi alla engagera oss ännu mer i integrationsfrågorna. Jag själv har fått upp ögonen och jag tror att många har fått sig en tankeställare efter valet. Jag får citera den ”dödsannons” som jag såg på en ideell förenings anslagstavla. ” Någon Annan är död. Någon Annan har länge gjort en mängd sysslor som vi andra tar för givet. Nu vid Någon Annans bortgång, måste vi alla ta ett större ansvar och hjälpa till”!!!

Idag har det varit frukostmöte på Palace för att diskutera trafikfrågor och godstransporter i framtidens Göteborg. Hur får vi en mänskligare stad samtidigt som den blir mer hållbar, dvs minskar miljöpåverkan, större moraliskt ansvar i frågan om jämnställdhet mm samt bidrar till tillväxten ekonomiskt? Framtidsfrågorna är ständigt heta!

Ikväll blir det hjärngympa med bridgespel, har inte kommit igång med den kroppsliga träningen ännu efter sjukdom och födelsedag.

2 kommentarer

  1. Framtidsfrågorna är ständigt heta, skriver du, helt riktigt. Ändå syntes de aldrig i valdebatten eftersom de flesta partistrateger fokuserade på hur man vinner marginalväljare (pensionärsskatt, RUT, skolbetyg…). Samtidigt som 80-85 % av världens energiförsörjning måste bytas ut från fossil till förnybar plus effektivisering – från Otto till el tex. Eller samtidigt som en miljard människor saknar dricksvatten och inte får äta sig mätta och en svensk uppfinnare har tagit fram en effektiv vattenreningsenhet som inte når sina användare… varför tar vi inte vara på alla våra smarta idéer? Var bromsas utvecklingen? Vi har lösningarna men tar inte vara på dem, tjänar inte pengar på dem, bidrar inte till en drägligare värld med dem… Märkligt.


    • Jag håller med dig Christer. Mycket av valdebatten var relaterad till den egna plånboken. Då blir ödesfrågor som miljö, rent vatten, integration etc lidande. Vi får hjälpas åt att driva dessa frågor fram till nästa val….Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: