h1

2011, NU kör vi!

januari 18, 2011

Solnedgång i Hikkaduwa

Tillbaka efter nästan tre veckors semester på Sri Lanka. En härlig semester där hela familjen fick värdefull tid tillsammans. Vi valde ”back packing” och hittade bra boende efter hand. Kan varmt rekommendera Sri Lanka som semestermål. Vänliga människor, fantastiska stränder, mycket kultur och relativt få turister. Om det är någon som blir sugen så lämnar jag gärna resetips! En sak som man snabbt slås av att det är stora skillnader mellan våra länder.

Nu har jag full energi för att påbörja ett händelserikt 2011!!!

Nu ska vi börja firandet av vårt 350 års jubileum. Jag vill inte avslöja något redan nu, men vi kommer skjuta av många ”raketer” under året. Under internt planeringsmöte visade det sig att mycket har hänt medans jag var borta. Nya idéer och härliga förslag.

Elefanter i Pinnawela

Verksamhetsmässigt och ekonomiskt verkar 2010 ha blivit ett riktigt bra år för Handelskammaren. Trots att bokslutet inte är helt klart så indikeras en ökad omsättning och även en ökad medlemsnytta!

Under ledigheten har jag även fått nytt kontorsrum i form av nya möbler och nytt golv, fräscht och stilrent från duktiga Västsvenska leverantörer.

2 kommentarer

 1. Hej Johan! Efter att ha läst detta blogginlägg, med erbjudande om resetips till Sri Lanka, blir jag nyfiken på vad du har för svar på dessa frågor:

  1. Är klimatfrågan akut?
  2. Har privatpersoner ett delansvar för att lösa klimatfrågan?

  Lite fakta:
  Hållbara växthusgasutsläpp per person och år: 0-2 ton
  Utsläpp från offentliga sektorn i Sverige, per person och år: 2 ton
  Utsläpp Sri Lanka ToR per person: 1-4 ton


  • Hej!

   Efter att ha arbetat med miljö, energi och hållbarhetsfrågorna i mer än 20 år så tror jag mig kunna svara JA på båda dina frågor.

   Anser att det är en persons totala klimatpåverkan som gör skillnad över tiden.

   Mitt resetips till Sri Lanka kvarstår om det är personer som har för avsikt att resa till Asien. Detta land behöver turismen som en del i att åternygga ett land som har haft det svårt under många år. Det finns stora möjligheter till hållbar turism på ön.

   Bästa hälsningar

   JohanKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: