h1

Västlänken är het!

februari 17, 2011

Kul med ett så stort intresse kring vårt kommande seminarium på måndag, för medlemsföretag, kring Västlänken. Regionchefen från Trafikverket Håkan Wennerström är med liksom kommunens ansvarige Lars-Bertil Ekman. Intresset är så stort att vi redan har fått byta lokal. Det visar att infrastrukturfrågorna ständigt är högintressanta.  Från Volvo Bussar har man ett eget alternativ som presenteras av Peter Danielsson. Tid kommer att ges för frågor och diskussion.

Samtidigt som vi ser att Västsverige är i stort behov av infrastrukturinvesteringar, inte minst under vintern har både busstrafiken och pendeltågen haft stora störningar. Vår region är starkt beroende av utbyggnad av infrastrukturen. En sträckning som inte ens är med i den nuvarande 12-årsplanen är en bättre järnväg till Borås. Ett måste för att Borås ska kunna ingå i samma arbetsmarknad som Göteborg. Ett annat dilemma är att de stora infrastrukturprojekten låser stadsutvecklingen i Göteborg, så det är med andra ord katten på råttan…..!

2 kommentarer

  1. På vad sätt låser infrastrukturprojekten stadsutvecklingen i Göteborg, förutom att de är omfattande


  2. Hej Håkan!
    Beroende på var och hur infrastrukturprojekten skall genomföras så låser de planprocessen. Ett bra exempel är vilken höjd som nya Götaälvbron skall vara. Det påverkar utrymmet som krävs förtillhörande trafikplatser och därmed låser det planeringen av just dessa områden innan man har bestämt sig.

    En annan låsning är att infrastrukturen bildar barriäreffekter som inte möjliggör en utveckling av staden. Alternativet är att man bestämmer sig för att leder mm i centrala delarna skall ner under jord.

    Bästa hälsningar

    JohanKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: