h1

Mer pengar till järnvägen

april 8, 2011

Idag släppte regeringen på en del av vårbudgeten. Underhållet för järnvägarna i landet får ytterligare 800 miljoner kr under innevarande år. Det är bra, men ganska långt från de dryga 2 miljarder som Trafikverket själva anser behövs för att återupprätta 20 års eftersatt underhåll. I Västsverige kan de flesta vittna om att den senaste vintern har det skapats ett tappat förtroende för SJ och andra operatörer, som skall köra på de dåliga spåren. Tragiskt att allt för mycket kritik riktas i fel riktning. De ska säkert ha sin beskärda del, men huvudansvaret vilar på Trafikverket och politiken!

Träffar M Johan Widerberg på lunchmöte. Han är valberedningens ordförande i Handelskammaren. Dessutom sitter han i Handelsbankens ledningsgrupp och ordförande för bl a Sjöräddningssällskapet. Riktigt roligt att höra hur Sjöräddningen har utvecklats under de senaste 10 åren. Allt arbete sker ideellt och om arbetet skulle ske betalt hade det kostat oss skattebetalare drygt 4 miljarder årligen.  

I över 100 år har Sjöräddningssällskapet,  haft uppdraget att rädda människor i sjönöd. Idag har de 64 bemannade räddningsstationer längs vår långa kust, från Piteå i norr till Ystad i söder, och i de stora sjöarna. Tack vare nästan 2 000 frivilliga sjöräddare finns det alltid en besättning som ställer upp dygnet runt, året om. 15 minuter efter ett larm ska de vara på väg ut ur hamnen, och inom en timme ska de nå den nödställde. Imponerande!!!

Nu verkar våren på G! Läge att ta fram grillen i helgen!

Lämna en kommentar