h1

Skolan engagerar och Autoliv ”äger”!

april 20, 2011

Skolfrågorna engagerar hela Sverige och det är påtagligt många föräldrar som är missnöjda. Det märkliga är hur man har låtit skolan ”förfalla” i så många år, trots att det har varit en viktig valfråga. Det märkliga är att kommunerna själva har ansvaret och satsningarna är så olika beroende på var man bor. De stora flertalet av Sveriges kommuner ser skolan som en kostnad istället för en möjlig intäktspost. Med bra skola ökar inflyttningen, därmed ökar skatteintäkterna osv….borde vara enkel matematik!!!!!

Extra roligt att Handelskammaren har arbetat med kompetensförsörjningsfrågorna i så många år. Det borde vara ett tungt argument varför man som småföretagare bör vara medlem i Handelskammaren. Vi är den enda regionala medlemsorganisationen som satsar och arbetar politiskt för en bättre skola!

Det är en brist på kompetens i hela regionen. Ett område som oroar är de yrkesinriktade utbildningarna. Där är intresset lågt från eleverna, men efterfrågan är stor. Borde vara en intressant framtid att utbilda sig till maskinoperatör eller liknande! Sedan har vi hela invandrargrupper som är arbetslösa…..får inte ihop ekvationen! Skolan är ett viktigt men komplext område! Målsättningen måste vara att Västsverige är bäst att hantera och utveckla utbildningarna, så att de blir användbara för regionens företag!

Ännu ett Västsvenskt företag överträffar förväntningarna! Grattis Autoliv till ett fantastiskt resultat. Höjda råvarukostnader verkar vara till de svenska företagens fördel, effektivare materialhantering och tillverkning än konkurrenterna!

4 kommentarer

 1. Nu måste jag protestera,,,även min arbetsplats Universeum jobbar för tillsammans med andra aktörer för att föärbättra skolan och dess möjligheter. Vi bäddar för att unga skall få intressse för lärande, vi lär ut till andra aktörer inom området skola.
  Men alla skolor i regionen kan inte besöka oss och det borde vara ett besök från förskola till högstadie per år! Det borde vara ett ökat samarbete inom politik, näringsliv och det aktörer som kan förmedla och leverera vad som behövs för att vara ett stöd till skolan. Min dotters skola har inte råd med ett besök och den orättvisan att hon inte får men någon annan skola inom samma region får är inte acceptabel ! Jag hoppas där att Universeum och kanske Handelskammaren gemensammt kan arbeta fram en aktiv plan??


 2. Hej Gunilla!

  Tack för din kommentar. Jag uttryckte mig lite slarvigt. Vi är den enda medlemsorganisation som politiskt och med uthållighet arbetar för en bättre skola. Universeum, föräldraföreningar etc arbetar också för en bättre skola. Dilemmat med att regionens sklolor inte säger sig ha råd att skicka skoleleverna till Universeum är riktigt tragiskt. Där hjälper vi till för att få en förändring. Jag sitter ju i Universeums styrelse så jag hoppas att vi arbetar tillsammans och i framtiden koommer hitta nya samarbetsmöjligheter. Glad Påsk!

  Johan


  • Tack för snabb respons ! Underbart att höra att Ni arbetar för våra barns framtid. Själv är jag medlem i ett parti så jag skickar alla jag bara kan till Universeum för att få stöd oavsett höger/vänster för får vi blickarna mot oss tror jag näringslivet inser det underbara jag varje morgon /dag ser i Universeums framtid. Som projektledare ser jag otroliga möjligheter som kan gynna hela regionen, men du har rätt i att samarbete är den enda vägen för en framtid !
   Trevlig Påsk ! Gunilla Allander


 3. Precis därför tror jag att det är dags att omforma budskapet till att svensk skola faktiskt är bra!
  Det är viktigt att ungdomarna tror på sina utbildningar för att de ska orka engagera sig.
  Så länge debatten är odelat kritisk kommer ungdomen inte riktigt förstå meningen med att engagera sig i sin skolgång.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: