h1

MINDMANCER, ETT AV FRAMTIDSFÖRETAGEN I VÄSTSVERIGE

juni 28, 2011

Jonny och hans kollega ser till att Mindmancer expanderar!!

Träffar Johnny Berlic, vd för Mindmancer, företaget som arbetar med faktiskk säkerhet. Sprunget ur Chalmers Innovation för ca 5 år sedan och idag en omsättning som skall fördubblas under året. Antalet anställda är 15 st och även här beräknar man vara en fördubbling till nästa år. Högteknologi inom ett område, som tyvärr växer. Behovet av effektiv övervakning. Mindmancer tillverkar och säljer kameraövervakningssystem som tänker själva. Dessutom har de anpassat sina produkter så att det inte behövs tillständ för kameraövervakning i Sverige.

Ett av de mest intressanta områdena är bevakning av skolor. Kameran och systemet som är kopplat till en övervakningscentral känner av om något onormalt händer på en skolgård eller i anslutning till skolbyggnaden, beroende på situationen kallar centralen in föräldrar, socialen, väktare eller polis. Man flaggar inte med kameraövervakningen, utan det blir en händelse att det ”alltid”  dyker upp en vuxen, när ungdomar har samlats på skolgården under t ex kvällstid. Bra sätt att föra en riktig dialog med ungdomarna, dessutom får man minskad skadegörelse på köpet!!

Byggföretag är en annan bransch som har mycket stölder från t ex större byggen.

Roligt att detta företag finns i Göteborg, utvecklas och nyanställer. Jag är övertygad om att kamera teknologin kommer att ta över flera områden i samhället. Mindmancer har kompetensen och idag är det deras egen marknadsföring som är hindret, liksom faran i att växa för fort. Tack Jonny och kollegor för en snabb och bra genomgång av det spännande företaget!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: