h1

Nya mutor och samma bransch!

november 4, 2011

Tråkigt att nya mutor dyker upp, men samtidigt måste byken tvättas. Verkar vara lite för vanligt inom byggbranschen……..vilket ansvar har man från branschen och från kommunerna? Känns som om vi skulle behöva ett kontor för Institutet Mot Mutor IMM i Göteborg. Hoppas att det finns många som inser att mutvägen inte är rätt väg att gå!!

Men ibland undrar man ju om vissa inte verkar fatta. Läser att vissa högt uppsatta personer får sina bostäder renoverade för fantasisummor, för vanliga människor. Även om det är lagligt rätt så ger det fullständigt fel signaler. Själv så fick jag en faktura från hantverkarna hemma och måste sätta mig när rörläggarens spec av timmar och material återfinns bland bilagorna…..inser att det inte räcker med civilingenjörsexamen. Får nog spöka ut mig ikväll!!

Önskar alla en härlig alla helgons helg och glöm inte att gå in på www.100listan.se och se vad just du eller ditt företag kan göra för Västsverige.

4 kommentarer

 1. Helt rätt ansats. Efter att jag har bott här i Göteborg i snart två år blir jag hela tiden förvånad över detta mutande hit och dit. I en stad som glatt tagit emot mig med prestigelösa och nyfiket öppna människor finns det tydligen en mörk subkultur av mycket vill ha mer och uppfattningen att det är rätt att använda andras pengar som sina egna. Vilket faktiskt är att stjäla från någon annan, oavsett hur go gubbe eller gumma man är. Och vem vill göra affärer med tjuvar? Inte jag i alla fall. Att vara öppen, vänlig och bjuda på sig själv som person kan vi inte få för mycket av. Men när det kommer till själva affärsetiken ska det vara rena papper och samveten. Eftersom jag är övertygad om att det är lönsamt i längden. Lönsamt både i gott samvete, som ett steg mot en bättre värld och – inte minst viktigt – i slutänden i reda pengar.


  • Hej Ingemar!

   Tack för din kommentar och jag håller helt och hållet med dig. Jag är övertygad om att de flesta inom t ex byggbranschen också anser att det är rätt inställning. Därför måste vi hjälpas åt så att undantagen inte sker. Detta sker bl a genom en öppen debatt.

   Bästa hälsningaqr

   Johan


 2. Jag vet ingenting om Gbg mer än att där åtminstone tidigare fanns ett förnämligt museum. För mig en fullständigt ointressant stad. Sorry.


 3. Hej Frågande!

  Jag hoppas att det museum du gillade fortfarande finns kvar. Kan även nämna att det finns väldigt många spännande företag i Göteborg, som inte är så kända. Dessutom händer det just nu mycket som kommer utveckla staden i positiv riktning. Så jag hoppas att det tillsammans kommer göra att du uppfattar staden som spännande i framtiden.

  Bästa hälsningar

  JohanKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: